FAC


Nl.culinair Huis Pagina - Frequently Asked Culinaires
0. Algemene informatie:
     
 
0.1
 
Wat is de FAC?
Dit is de "Frequently Asked Culinaires" (FAC) voor de nieuwsgroep nl.culinair (voorheen nlnet.culinair). De FAC wordt - evenals de Frequently Asked Beverages (FAB) - gepubliceerd op het World Wide Web. De URL voor het opvragen van de FAC is: https://hermans.org/culinair/FAC/index.html. Veranderingen en updates aan de FAC worden behalve op deze site ook altijd gemeld op de nieuwsgroep. De on-line versie van de FAC is altijd leidend (c.q. wordt als eerste bijgewerkt, bevat de meeste informatie, etcetera).

Het 'doel' van deze FAC is het hebben van een handig naslagwerk met vele recepten, tips, en allerlei andere handige zaken. Als je dus een recept zoekt, of als je je afvraagt wat je vanavond nu weer eens zal gaan maken, kijk dan eerst eens in deze FAC rond (voor de nodige inspiratie). Ben je specifiek op zoek naar recepten met (al dan niet alcoholische) dranken, kijk dan eens in de FAB (Frequently Asked Beverages) van nl.culinair.

Wanneer ik een recept dubbel (of nog meer keren) heb, dan kijk ik in hoeverre het nieuwe, toe te voegen recept, een variant is op een reeds aanwezig recept. Aan de hand hiervan besluit ik of het recept de moeite van het opnemen waard is. Wanneer de recepten elkaar niet veel ontlopen, kies ik het recept wat mij het beste lijkt, bijvoorbeeld omdat het het duidelijkst is.

In deze FAC zitten behoorlijk veel Engelstalige recepten verwerkt. Omdat ik deze allemaal handmatig moet vertalen, zou het kunnen dat er hier en daar wat spellingsfouten in de tekst zitten. Ik hoop dat je daar begrip voor hebt. Je mag dit soort fouten overigens altijd aan me door mailen (ikzelf zie ze waarschijnlijk niet eens meer).
De recepten staan binnen hun categorie in volgorde van binnenkomst.

Wanneer er nergens in het recept de originele bedenker te vinden is, dan komt het op naam van de persoon die het gepost/opgestuurd heeft te staan.

Bij het indelen van de recepten zal ik soms een knoop moeten doorhakken die ik eigenlijk niet kan doorhakken. Waar moet ik bijvoorbeeld een recept als "Kokos-gehaktballetjes met kerrierijst" bij indelen? Bij de vleesgerechten of bij de rijstgerechten. Wanneer ik dit niet bepalen kan, dan neem ik wat voor mijn gevoel de beste plaats is. Mocht je een recept op een, volgens jou, verkeerde plaats zien staan, of vind je dat het anders ingedeeld zou moeten worden, laat me dat dan even weten (ik ben ook maar een mens...).

BELANGRIJK: TUSSEN DEZE RECEPTEN STAAN OOK ENGELSE RECEPTEN. IN DEZE RECEPTEN WORDT MET AFWIJKENDE MATEN GEWERKT. STAAT ER IN DEZE RECEPTEN ERGENS 1 KOP, DAN IS DAT IN ONZE MATEN 0.28 LITER (= ongeveer 16 eetlepels). ALS JE GEWOON EEN KOP AANHOUDT ZOU HET BEST MOETEN LUKKEN, MAAR GEZIEN HET FEIT DAT ER VELE SOORTEN & MATEN KOPPEN ZIJN, IS HET HANDIG OM TE WETEN WAAR "1 KOP" NU PRECIES VOOR STAAT. (het is maar dat je het weet)


Bijdrages, vragen, opmerkingen, foutmeldingen, en dergelijke zijn altijd welkom. Ik ontvang ze graag via mijn Email-adres:
bjorn@hermans.org


De informatie in deze FAC komt zonder enige vorm van garantie. Schade aan gezondheid, verloren gegane files en/of andere ongemakken zijn niet voor mijn verantwoording. Deze FAC mag vrijelijk verspreid worden via alle mogelijke electronische kanalen die maar tot je beschikking staan MITS je er geen geld voor vraagt en de file in zijn geheel verspreid. Ik stel het zeer op prijs dat wanneer je de FAC (of een van de andere FAQs) via Internet of enig andere kanaal verspreidt, je mij daarvan op de hoogte stelt, zodat ik een idee krijg wat er allemaal met de FAQs gebeurd.