Voorwoord - van Het boek van mijn Leven

Over de auteur

Je wilt misschien wel iets meer weten over de auteur van dit boek. Leuke feiten, interessante wetenswaardigheden - dat soort dingen. Deze sub-sectie beantwoordt een aantal van de meest voor de hand liggende vragen.

Wat zijn je hobbies?
Bourgondisch leven en lekker culinair bezig zijn. Wel vegetarisch culinair genieten, want de beestjes willen ook graag lekker leven :-)
Creatief bezig zijn met woorden en beelden. Oftewel: fotograferen & stoeien met Photoshop, allerlei soorten teksten schrijven, mijn Web-site verbeteren, en meer van dat soort dingen;
Lekker theatersporten bij bij de Utrechtse theatersportgroepen KEK_ en Iets Anders. Want onverwachtse dingen, zijn soms de allerleukste dingen!
Spelen met onze eigenwijze rooie huiskater Arnie;
Gamen op de PC, Nintendo DS en de Wii. Maar ook off-line spelen in de vorm van bord- en kaartspelen als RoboRally, WeerWolven en Cluzzle;
De bioscoop, concertzaal, of het theater bezoeken. Of gewoon thuis genieten in ons eigen thuisbioscoopje;
Winkelen, bijvoorbeeld in 'ons stadsie' Utrecht.
Wat is je favoriete muziek?
Ik heb een hele brede muzieksmaak met een bijbehorende -collectie (met meer dan 1000 CD's).
Ik hou o.a. van electronische muziek zoals die van Vangelis, Kraftwerk, en Jean Michel Jarre. Van dance en electro muziek. Van bijna alles wat eighties is of zo klinkt. Van musical nummers. Van disco en 'camp' muziek (ABBA, Dolly Dots, e.d.). Van mooie en aparte filmmuziek. Van New Age-achtige muziek (zoals Enya). En van klassieke muziek, en dan nog het liefst Romantische stukken of cello composities.
Wat zijn je favoriete films/TV-programma's?
Films die bij mij vaak goed scoren zijn fantasy-films zoals Lord of the Rings, maffe en/of stoere Anime films zoals Spirited Away, en animatiefilms zoals Toy Story. Sprookjesachtige films als Edward Scissorhands, en 'campy' films als Priscilla, Queen of the Desert en The Rocky Horror Picture Show doen het ook altijd goed :-)
Qua series kijk ik veel reality competitie programma's (zoals Project Runway, America's Next Top Model en Hell's Kitchen), programma's over eten (zoals Good Eats, Nigella, Top Chef), en komische series (zoals The Big Bang Theory, Will & Grace, en Reaper). Programma's als Whose Line is It Anyway? en De vloer op scoren ook goed bij mij én bieden volop inspiratie voor mijn theatersport hobby.
Wat is je favoriete eten & drinken?
Ik eet graag oosterse gerechten uit de wok en één van de vele mogelijke variaties op Japanse Ramen (noedelsoep). Met name 's winters hou ik erg van een lekkere ovenschotel, en eigenlijk alles waar chocolade in of op zit scoort bij mij veel punten.
Ik drink het liefst (bron)water, thee (groen, zwart, kruiden-) en koffie.
Wat is je favoriete themapark?
Mijn favoriete themapark is Europark in Zuid-Duitsland. Disneyland Parijs en de Efteling komen daarna op een gedeelde tweede plaats.

<<